Városi kalandok

Nézd meg a bécsi karácsonyi vásárt most vasárnap (dec. 8.), kedvezményesen 4000 Ft/fő áron.

Találkozás: 5.45 órától a Blaha Lujza téren
Indulás: 6.00 órakor
Program:
A délelőtt folyamán a Schönbrunnal ismerkedünk meg, mely része a Világörökségnek. A kastélyban a „Grand Tour” keretében 40 termet (belépı: 14,50 €/fő – buszon fizetendő) járhatunk végig, amelyek Ferenc József és Erzsébet királyné nagy pompával berendezett, reprezentációs szobái és magánlakosztályai. Ezen kívül bepillantást nyerhetünk a XVIII. századi, Mária Terézia korabeli értékes szobákba is. A kastély megtekintése után felsétálhatunk a Glorietthez is, ahonnan szép kilátás nyílik a parkra madártávlatból. Ezenkívül a kastély előtt is felállításra kerül a nagy karácsonyfa és a karácsonyi vásár, ahol már válogathatunk az ajándékok között, és megkóstolhatjuk a forralt bort is.
Ezután autóbusszal bemegyünk a Belvárosba, a karácsonyi díszbe öltözött város központjában teszünk sétát a következő útvonalon: Minorita templom -
Leonardo da Vinci „Utolsó vacsorá”-jának mozaikmásolatával, Freyung, skót templom, Am Hof – a Babenbergek egykori székhelye, a csipkézetten áttört
gótikus tornyú Maria am Gestade templom, a régi városháza, amelynek tanácstermében végezték ki Nádasdy Ferencet, Hoher Markt – a Menyegzős kúttal.
A nap további részében szabadidő, amelynek keretében felkereshetjük a Belvárosban megrendezett karácsonyi kirakodóvásárokat (a Városháza előtt, a Károly téren, a Mária Terézia téren, a Freyungon vagy az Am Hofon).
Hazautazás 18.00 órakor, érkezés 22 óra körül.
 

A lap tetejére