Városi kalandok

2009-ben ünnepeltük a Fal leomlásának 20. évfordulóját. Kevés olyan város van, melyet a történelmi változások ilyen mértékben alakítottak és amely szinte bármilyen változás után ilyen gyorsan megújult és átalakult, mint Berlin. Ezt nem lehet egyszerűen leírni, el kell menni megnézni!
Berlin a politika, média, kultúra és tudomány egyik fontos európai központja. A város fontos közlekedési csomópont, jelentősek nemzetközileg elismert egyetemei, kutatóintézetei, operái, színházai és múzeumai. Berlin a világ minden tájáról vonzza a művészeket és a kulturális területen dolgozókat.

A város központja a Spree folyó partján fekszik. A folyó a város közepén két ágra oszlik és szigetet képez (Múzeumsziget, 1999 óta a Világörökség része). Ezen kívül több hajózási csatorna is keresztülszeli a várost, melyeken 53 híd ível át. Parkok és sétálóutcák sokasága várja, hogy felfedezzék. Leghíresebb utcája a Kurfürstendamm, számos üzlettel, étteremmel és hotellel.
A legszebb és legjelentősebb épületei közül néhány: a Brandenburgi kapu a város jelképe. Egy oszlopos előcsarnok, mely az Akropolisz mintájára épült, 12 dór oszlopból áll. A kapu közelében található a Reichstag. 1933-ban egy tűzvész pusztította el az épületet, amit azóta helyreállítottak és 1999-től a Bundestag székhelye. Checkpoint Charlie, a leghíresebb katonai ellenőrzőpont a Vasfüggöny berlini szakaszán és a Fal egy darabja még mindig mementóként áll. A város egy másik nevezetessége az Alexanderplatzon álló Világóra, a közelében levő 368 méter magas tévétorony és a Vörös Városháza.

A város számtalan múzeuma közül kiemelnénk a Pergamon múzeumot, mely az antik gyűjteménynek, az előázsiai és az iszlám művészetek múzeumának ad otthont. Nevét a fő látványosságáról, a Pergamon oltárról kapta. Ezen kívül még számtalan látnivaló, egyetemi és türténelmi épület, múzeum található eben a vibráló városban. Foglalja le utazását és nézze meg! Biztosan nem fog csalódni!
Berlini szállásajánlatok
 

A lap tetejére