Városi kalandok

Nehogy bárki azt higgye, elegendő a fekete templomba ellátogatni, mert más érdekes már nincs a városban! A katedrális tornya Németország legrégibb (2000 éves) városa felé emelkedik, ahol megszámlálhatatlan kulturális és történelmi kincs, híres múzeum és a klasszikusoktól a legújabb művészeti irányzatokig minden megtalálható. Azt nem is említve, hogy az „illatos kölnivíz” is innen indult hódító útjára.
A hatalmas és impozáns katedrális mellett 12 románkori templomot járhatunk végig, melyek egyenként is különlegesek és nemcsak az építészeket és művészettörténészeket bűvölik el. Az újjáépített óváros kanyargós, macskaköves utcáin sétálva egyenes a középkorban érezzük magunkat. A régi épületek, az eklektikus Városháza, a város középkori kapui és a halpiac hangulata leírhatatlan! A sétát érdemes a Rajnai-parti panorámában gyönyörködve, vagy a sok park, botanikus kert és arborétum egyikében kipihenni.
   
Ha van rá időnk, feltétlenül vegyünk részt egy hosszabb-rövidebb hajóúton, így nemcsak a város szépségében gyönyörködhetünk a folyóról, hanem a környék természeti szépségeit is felfedezhetjük.
A város leghíresebb szülötte Ludwig van Beethoven, akinek a lakóháza ma múzeum, és ősszel az emlékére rendezett Beethoven Fesztiválon az egész környéket áthatja a zenéje. Az ínyencek semmiképp ne hagyják ki a kölni sör megkóstolását, az édesszájúaknak pedig „kötelező” elem a csokoládémúzeum meglátogatása.
 

A lap tetejére