Városi kalandok

A város mottója: „Die Weltstadt mit Herz”, Világváros, melynek szíve van. Valóban, München azon kevés város egyike, mely egyetlen látogatás során belopja magát az utazó szívébe. Ha már járt itt, biztosan szeretne visszatérni; ha még nem járt itt, gyorsan foglalja le az utazását! Itt biztosan életre szóló élményeket fog szerezni!
Mire vágyik leginkább?

Egy emlékezetes sörös bulira a világhírű Oktoberfesten, látogatásra a BMW székházban, önfeledt szurkolásra a hazaiaknak (vagy a vendégeknek) az Allianz Arenában? Sétálna egyet a hangulatos belvárosban vagy az angolkertben, szeretné megismerni a több mint száz múzeum valamelyik egyedülálló kiállítását, meghallgatna egy hangversenyt a különböző stílusú templomok egyikében? A fiatalabbakat biztosan elbűvöli az Új Városháza órajátéka, a városban vagy a közelben található mesebeli várak és kastélyok egyike, a Nymphenburg kastélypark, a botanikus kert, a tengeri akvárium vagy a város 1200 kútja. A Deutsches múzeum rendelkezik a világ legnagyobb technikai-természettudományi gyűjteményével, de a repülőkiállítás is vonzza a különböző korú látogatókat. Kiemelnénk a Bavaria Film Studiost, mely a müncheni filmkészítés rejtelmeibe nyújt betekintést: kaszkadőr-show, filmes technikák, „A végtelen történet” és a „Das Boot” díszletei közt is sétálhatunk. Ha kicsit több időnk van, gyerekekkel feltétlenül látogassunk el a márciustól októberig nyitvatartó Legolandba!
    
A sok izgalom után érdemes a helyi specialitások, pl. a fehérkolbászt vagy a sósperecet megkóstolni, természetesen valamelyik helyi sör (Hofbrau, Löwenbrau, Paulaner) kíséretében. Vacsora után a komolyzenei koncertektől a rock-, pop- és dzsessz-zenéig, a hagyományostól a legmodernebb szórakozóhelyekig, a legkülönbözőbb színházi és opera előadásokig mindenki megtalálja a kedvére való időtöltést.
A fentiek mellett felfedezésre váró romantikus belváros, színes piaci forgatag, paloták és nem utolsósorban rengeteg bolt vár. Foglalj, és tölts egy felejthetetlen hétvégét Münchenben!
Ha az év során valamelyik jelentős szakmai kiállításra vagy vásárra menne, akkor is szívesen segítünk, kérje erre vonatkozó ajánlatunkat!
 

A lap tetejére