Városi kalandok

Az egyik legszebb főváros, 14 szigeten fekszik, amit 57 híd kapcsol össze. Gyönyörű épületek, kertek, friss levegő és a víz közelsége biztosítja a város megunhatatlan hangulatát. A 750 éves kulturálisan és történelmileg is gazdag városban világhírű múzeumokkal és nevezetességekkel találkozhatunk. A látványosságok többsége gyalogosan is megközelíthető, de érdemes egyszer hajóra szállnunk, hogy a vízről is megcsodálhassuk a várost, Érdemes ellátogatni a Városházára, ahol a Nobel-díjakat adják át és felmászni a toronyba is, hogy a panorámában gyönyörködhessünk. A Gamla San az egyik legszebben fennmaradt középkori városközpont: a kanyargós, kis utcákon sétálva kézművesekkel, művészeti galériákkal és kávézókkal találkozhatunk. Ebben a városrészben található a 600 szobás, előkelő Királyi Palota (aminek része a korabeli fegyverzetet és katonai öltözetet bemutató kiállítás) és a Stockholmi Katedrális is.
    
Érdemes ellátogatni a több, mint 100 múzeum egyikébe is. Kiemelnénk a Vasa múzeumot, ahol egy XVII. századi hajót láthatunk; a skanzent, a Tudomány és Technika múzeumát, ahol érdekes interaktív kiállítással és kísérletekkel várják a kicsiket és nagyokat is. A művészetek és a design kedvelői is biztosan megtalálják az érdeklődési körüknek megfelelő kiállítást és üzletet.
A sok nézelődésben megfáradva üljünk le a fedett piacon beszerzett skandináv édességet vagy bort kóstolgatni; vagy látogassunk el az Absolut Jégbárba, ahol jégpohárból ihatjuk meg kedvenc vodkaalapú koktélunkat.
 

A lap tetejére