Városi kalandok

Ha nem akarsz sokat utazni, de kiváncsi vagy az egyik legszínesebb karneválra, utazz Velencébe! Ha fiatal vagy és bírod a "gyűrődést" vedd igénybe a non-stop járatot; ha kényelmesebben szeretnél utazni, de nagyon sietős a dolgot van 1 éjszakás lehetőség; ha a várost is meg szeretnéd ismerni, akkor válaszd a hosszabb programot!

Programlehetőségek:

NON-STOP JÁRAT

febr. 21-23. vagy febr. 28.-márc. 2.

1. nap: Elutazás este 22 órakor Budapestről. Utazás Szlovénián keresztül Velencéig, éjszaka az autóbuszon.
2. nap: Érkezés a reggel 8-9 óra körül a parkolóba, majd behajózás a Szent Márk térre. Mindenki szabadon használhatja fel az idejét. A Szent Márk téren és a
belvárosban ünnepség, parádé történelmi kosztümökben (álarcosok, pantomimesek, zenészek), az esti órákban zenés, táncos karneváli hangulat vár minket. Szerelmeseknek idén is ajánljuk a gondolázást, ínyenceknek pedig a pezsgő hangulatú pizzériákat. A közelben található Murano, Burano és Torcello szigetek szintén sok látnivalót kínálnak. Az esti órákban (22.00 óra körül) visszahajózunk a buszhoz. Egy éjszaka az autóbuszon, visszaérkezés a kiindulási helyre a
másnap reggeli órákban. Velencébe együtt hajózunk be, valamint este együtt hajózunk vissza, így biztosítva, hogy nem téved el senki. A délutáni órákban fakultatív kirándulási lehetıség a szigetekre Murano-Burano útvonalon (25 EUR/fő).
3. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban.
Részvételi díj: 16 900 Ft/fő + biztosítás (450 Ft/fő/nap)

Január 31-ig 9 900 Ft/fő

 

EGY ÉJ VELENCÉBEN

febr. 28.-márc. 2.

1. nap: Elutazás reggel 6 órakor a Blaha Lujza téri parkolóból.Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel Padováig, séta a városban. Ezután utazás a szálláshelyre (1 éj).
2. nap: Reggeli után vonattal utazunk Velencébe. Egész nap szabadidő, részvétel a velencei karnevál színes forgatagában. Megtekintésre javasoljuk: Rialtó-híd, Szent Márk tér, Doge-palota, Campanille, hajókázás a Canale Grandén. Délután fakultatív program a szigetekre: Murano - Burano útvonalon (25 EUR/fő, min. 10 fő). A kirándulás alatt megismerhetjük a muranoi üveggyártás fortélyait és a buranoi csipkekészítés remekműveit. Mindkét sziget ezen
tevékenységeknek köszönhetően lett világhírű. Este 22 órakor indulás vissza vonattal az autóbuszhoz, majd utazás Budapestre. Éjszaka az autóbuszon.
3. nap: Érkezés Budapestre a kora reggeli órákban.

Hotel Verdi***, Lido di Jesolo:
Fekvése: Felújított szálloda Lido di Jesolo nyugati részén, a Piazza Marina közelében, a főutcán, 100 m-re a homokos tengerparttól
Szobák: 2 ágy (2 pótággyal is - emeletes ágy), fürdőszoba (zuhanyzó/WC, hajszárító), telefon, Wi-Fi, Sat TV, széf, légkondicionálás. Erkély felár ellenében.
Szolgáltatások: strandszerviz, étterem, bár, lift, parkoló, ingyenes kerékpárbérlési lehetőség.

Részvételi díj: 35 900 Ft/fő + vonatjegy, városbelépő (15 EUR/fő) + biztosítás (450 Ft/fő/nap)

Január 31-ig 26 990 Ft/fő

 

VELENCE - éjszakai buszozás nélkül

febr. 22-25., vagy febr. 27.-márc. 2.

1. nap: Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvar­tól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 óra­kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagy­ka­ni­zsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Velence útvonalon. Útközben ismerkedés Aquileiával, mely város az ókorban a Római Biro­da­lom legjelentősebb települései közé tartozott, majd a korai kereszténység egyik bástyája volt (ókori lakóházak, mauzóleum, Fórum, ókeresztény bazilika híres mozaikpadlóval stb.). Szállás Padova kör­nyé­kén (3 éj).
2. nap: Egész napos kirándulás Velencébe. Séta, ismerkedés a város legfontosabb nevezetességeivel (Szent Márk tér, Szent Márk Székesegyház, Campa­nile, Sóha­jok hídja, Rialto híd stb.), és rész­vé­tel a különle­ges han­gu­latú kar­ne­váli forgatagban. Az esti órákban visszautazás a szállodába.
3. nap: Szabad program. További nevezetességek megtekintése Velencében, barangolás a karneváli forgatagban, illetve idegenvezetőnkkel kirándulási lehető­ség Murano szigetére (a híres velencei üveg­gyár­tás köz­pontja).
4. nap: Indulás hazafelé. Délelőtt ismerkedés Padovával, Szent Antal városával, a híres bazilika megtekintése (gyönyörű szobrok, domborművek, freskók stb.), majd hazautazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.

Szállás 3*-os szállodában félpanzióval.

Részvételi díj: 64 500 Ft/fő + vonatjegy, városbelépő (15 EUR/fő) + biztosítás (400 Ft/fő/nap)

Febr. 22. indulással 62 900 Ft/fő

 

A lap tetejére